BouwData PEOPLE

 

 

De assistent bouwheer begeleidt de actieve bouwheer in het volledige bouwproces: van stage 0 strategic definition t.e.m. de handover in stage 6 (RIBA plan of work 2020 - klik hier om naar hun site te gaan). 

  

HOW DO WE DO IT?

DRIELEDIGHEID

Bouwheer, ontwerpers & aannemers hebben elk een eigen invalshoek op de prijsopbouw: room by room (t.b.v. eindklanten), elementclusters (t.b.v. ramingen) en werkgehelen (t.b.v. EVM). Een traditioneel bestek mengt deze drie talen. De BouwData werkmethodiek “schudt” kosten op maat van deze drie soorten stakeholders mét behoud van de coherentie tussen de drie!

EVM

Earned Value Management betekent dat je bij uitvoering de logica van de aannemer prioritair stelt t.o.v. deze van de andere stakeholders. Via de werkgehelen krijg je de link tussen vordering en planning inzichtelijk
En door een “ticket systeem” bij elk vermoeden van wijziging, blijf je het proces voor!

TRANSPARANTIE

De BouwData werkmethodiek vraagt aan de aannemer om de kosten- en tijdsinformatie van 3 zaken te delen met de andere stakeholders: werkvoorbereiding, projectmanagement, en totale kost werfinrichting.

Dit maakt een vlot bouwproces mogelijk met voordelen voor iedere stakeholder:

  • BOUWHEER: duidelijke en betrouwbare link tussen de vooruitgang van de werken en betalingen. Vertragingen worden vlug gedetecteerd doordat elke maand de stand van zaken ook grafisch voorgesteld wordt.

  • AANNEMER: wordt betaald wanneer hij mensen inzet, dus ook bij de opmaak van BIM modellen en een doorgedreven werkvoorbereiding om faalkosten te doen dalen, optimalisaties te zoeken en de doorlooptijd on site te verminderen. Daarenboven worden vorderingen binnen 24 uur na indiening van het dagboek der werken afgehandeld.

  • ONTWERPER: wordt geheel ontlast van de maandelijkse vordering en krijgt zo meer tijd om de werken on site op te volgen.