The BouwData poster explained

Classificatie volgens ISO 12006-2 en de 9 afsprakenstelsels van BouwData

Maken reeds deel uit van de BouwData familie

BouwData© PEOPLE

Assistent Bouwheer

Wenst u een actieve bouwheer te zijn, dan kan u ons inschakelen als assistent bouwheer.
Met meer dan 50 jaar gecombineerde ervaring begeleiden we ook de onervaren bouwheer in het volledige proces. We behandelen de integrale administratie en financiële controle van en voor alle partners. Zo worden bv. de vorderingen door ons verzorgd en zijn deze binnen 24u bij alle partijen. 

Bij een afgewerkt project opgevolgd via de BouwData© werkmethodiek kan u opvragen hoeveel bv. de klimaatinstallatie van de operatiezalen precies gekost hebben.

Meer uitleg vindt u in de pagina PEOPLE links en "Wat is BouwData?" erboven.
of u kan Sigrid Ardoullie contacteren op +32 475 94 89 10 of per mail via sigrid [at] arboco [dot] be  

BouwData© ANALYSE

Datapool Elementclusters

Afgewerkte projecten zijn een ‘mijn’ aan informatie. Deze wordt echter nooit benut. 
Wij nemen dit voor onze rekening conform de whitepaper "Eénduidig framewerk voor nacalculatie en 5D BIM" zoals dit in het voorjaar 2022 door het Agentschap Facilitair Bedrijf gepubliceerd werd (klik hier om deze te consulteren).

Bij de lancering op 16 september '22 was er ruim 133 000 m² aan as built dossiers ontleed. Doelstelling is om tegen 2025 1 miljoen m² geanalyseerd te hebben.
Tot dan bieden wij drie zaken aan:

  • Early Bird Offer: toegang tot de Datapool Elementclusters mits het "inleggen" van een as built dossier inclusief alle bijhorende kosten van minimum 5 000 m².

  • In Company Training: wij komen tot bij u om in één dag enerzijds de theorie, uiteen gezet in de Whitepaper "Eénduidig framework voor nacalculatie en 5D BIM" die het Agentschap Facilitair Bedrijf in het voorjaar '22 publiceerde, toe te lichten en anderzijds om, a.d.h.v. een concrete case uit uw prospectie portefolio, een raming o.b.v. elementclusters op te stellen a.d.h.v. de Datapool Elementclusters.

  • Analyse: wij analyseren voor u in detail een as built dossier. Hierbij ontvangt u een rapport met ratio's conform de NBN EN 15221-6 (level area vs gross floor area vs net room area; onderverdeling van de net room area in primary, circulation, amenity en technical area); inzake kosten zetten wij deze om naar de Vlaamse versie van de NEN 2699 niveau 3 elementclusters en geven wij u een inzicht in wat u bij aanbesteding in gedachten had te betalen, hoeveel u werkelijk betaalde én op welke elementclusters dit gebeurde.

 

Meer uitleg vindt u in de pagina ANALYSE links en "Wat is BouwData?" erboven.
of u kan Martin Brochier contacteren op +32 495 42 87 82 of per mail via bim4immo [at] gmail [dot] com 

Comments